Tensegrity

Thomas Myers, forfatter til  “Anatomy Trains”, forklarer “Tensegrity“


Tensegrity er særligt effektivt til:    G
igtskader


Sportsskader

Forstuvninger

Frossen skulder

Tennisalbue

Kroniske spændinger


Der åbnes op for kroppens energier ved traumaudløste spændinger og fastlåsninger, uanset om det er fysisk eller psykisk betinget. Spændinger i knoglerne efter brud, forstuvninger, slag eller andre skader kan løsnes ved Bonebending.


Behandlingen


Nyere forskning peger på, at Tensegrity-systemet eksisterer helt nede på celleniveau – de enkelte kropsceller er hver især et komplet Tensegrity-system, og indgår derfra i større og større Tensegrity-systemer. At arbejde med Tensegrity er derfor at arbejde med hele kroppen – fra det mindste til det største.


Tensegrity løsner kroniske spændinger

Hvad der er unikt og effektfuldt med Tensegrity er, at terapeuten ikke bare arbejder med at mobilisere ét led ad gangen, men løsner leddene i hele kroppen, fra top til tå i ét greb.


Når jeg med et minimalt tryk lægger et lille stræk i en præcis retning, vil ligamenterne give efter, musklerne slappe af og leddet åbne sig. Så ved f.eks gigt i leddene, som kan være meget smertefyldt, kan Tensegrity gøre dem mere elastiske. Det samme gælder for bl.a. frossen skulder, knæ- og hofte problemer.


Hvordan foregår en behandling?

Klienten ligger på en briks med et tæppe over sig med al tøjet på. Tensegrity og Kranio Sakral Terapi er nært beslægtede – begge tager udgangspunkt i kroppens øjeblikkelige tilstand, og begge arbejder med meget blide berøringer. Under en behandling smelter Tensegrity og Kranio-Sakral Terapi ofte sammen – de gør hver især hinanden lidt bedre. Jeg arbejder også med mere specifikke Tensegrity teknikker, såsom bonebending ofte direkte på knogler, som har mistet deres elasticitet.


Tensegrity er som regel inkluderet i Kranio Sakral Behandlingen, og står ikke alene som en behandlingsform, men en teknik der forstærker min Kranio Sakral behandling.


Tensegrity som traumeløsende teknik

Hvis vi bliver udsat for et traume fra et fald, et slag, et følelsesmæssigt chok eller en alt for hurtig bevægelse (f.eks piskesmæld), vil det bevæge sig som en bølge gennem kroppen.


Et traume kan komme ind i kroppen et sted, og sætte sig fast et andet. Hvis leddet er fastlåst, kan bølgen ikke gå videre, og al den indkommende kraft sætter sig i det allerede overbelastede led.


Som ung lægger man ikke så meget mærke til steder med opsamlede spændinger. Med årene mærker vi smerterne og stivheden, vi kan blive krumbøjede, begynde at halte og få vejrtrækningsbesvær. Til sidst kan vi få svært ved at gå og får problemer med balanceevnen.ÅBNINGSTIDER


Mandag - fredag  9 - 19

1 lørdag om måneden
KONTAKT


Nøddelunden 216, 2765 Smørum

info@krystalsol.dk

Tlf. 6178 5616

       KRYSTALSOL ved Hanne Regel

       Kranio-Sakral terapeut

Copyright Krystalsol 2023© All Rights Reserved